Ingrediënten (voor 4 personen):
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 400 gram verse spinazie
- 4 naanbroden
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C en leg de broden vast op een ingevette bakplaat (of gebruik bakpapier als anti-aanbaklaagje).
- Doe de geitenkaas in een kommetje en roer hem tot een zacht, glad mengsel. Voeg hieraan het ei toe en pers het teentje knoflook uit boven het kaas-eimengsel. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
- Snipper de ui en fruit hem glazig in een wok of hapjespan.
- Voeg de spinazie toe aan de ui in de pan. Het makkelijkst is het om dit in gedeelten te doen, zodat de spinazie steeds goed kan slinken.
- Doe de spinazie in een zeef of vergiet en duw met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
- Beleg de naanbroden met het kaasmengsel en laat hierbij een stukje van de randen vrij.
- Verdeel vervolgens de spinazie over de broden.
- Bak de pizza’s zo’n 10 minuten af in de oven.
Tip: in het originele recept is er boven elke pizza nog een eitje gebroken en samen met de pizza gebakken in de oven. Lijkt je dit lekker? Je maakt dan een kuiltje in de spinazie die je op elke pizza gelegd hebt en breekt daarboven een eitje. De pizza’s bak je vervolgens iets langer dan de aangegeven 10 minuten, of tot het ei gestold is.
Bron: www.pittigepeper.nl