Voor 4 à 6 personen
Voldoende olijfolie
1 grote ui, zeer grof gehakt
1 courgette, in stukken van ca. 1,5 à 2 cm
1 aubergine, in stukken
1 rode paprika, in stukken
1 groene paprika in stukken
3 tenen knoflook, geplet
3 vleestomaten, in parten
Tijm, evt. Rozemarijn, zout, 1 lepel suiker
Verwarm je oven voor op 220 graden. (Boven- en onderwarmte of pizzastand als je die hebt) Meng je groenten in een grote bak met wat olie, zout, tijm en de suiker. Leg alles nu in één laag op een ovenplateau (gebruik evt bakpapier)
Schuif in het midden van de oven en bak ongeveer 15 minuten. Nu zijn de groenten zacht en nogal nat. Zet het plateau dan op de bodem van de oven en bak nog 10 à15 minuten. In die tijd beginnen de groenten aan te bakken en te kleuren. Haal ze uit de oven en roer voorzichtig.
Laat afkoelen tot lauw en controleer op smaak. Eet de ratatouille op kamertemperatuur of lauw. Lekker als bijgerecht bij barbecue, met stokbrood en een koud biertje of rosé.