Menu Sluiten

Appeltaart van cakedeeg

Benodigheden:

200 gram roomboter (of margarine)
200 gram suiker
200 gram cakemeel
4 eieren
4 a 5 appels
vanillesuiker
eventueel wat citroen of rum essence
springvorm van 24 cm
voor de topping wat suiker en kaneel

Bereiding:

Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis snijd ze in plus minus 12 schijfjes per appel.
Mix de boter met de suiker zacht. Voeg een ei toe en mix dit goed dan een voor een op dezelfde manier de andere drie eieren toevoegen. Voeg de vanillesuiker en eventueel de essence toe. Schep voorzichtig het cakemeel door de luchtige massa.
Doe het in de beboterde springvorm steek de appels langs elkaar in het deeg tot de bodem bedekt is.
Wat suiker eroverheen strooien dan de kaneel in de oven op 160 graden plus minus een uur.
Eerste uur oven niet openen na een uur met een breinaald of prikker in de cake steken om te kijken of het binnenwerk gaar is. Er mag niets aan de prikker blijven hangen oven uitzetten en nog een minuutje laten staan.
eet smakelijk!!