Menu Sluiten

Griekse aardappelsalade

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 300 gram feta of witte kaasblokjes in kruidenolie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels dragon
  • 1 teen knoflook

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de blokjes ongeveer 10 minuten in water met wat zout. Giet de aardappelblokjes af en laat ze een beetje afkoelen.
  2. Intussen snij je de komkommer in de lengte doormidden en haal je de zaadlijsten eruit (dit gaat het makkelijkst met een theelepel). Daarna snij je de komkommerhelften in boogjes.
  3. Snij de tomaten in partjes. Als je gekozen hebt voor de kaasblokjes in kruidenolie, laat je deze even uitlekken.
  4. Meng vervolgens de aardappelblokjes, komkommer en tomaten met de kaas.
  5. Rasp de schil van de citroen (alleen het geel, het witte deel van de schil smaakt bitter) en meng dit met de yoghurt, dragon en geperste knoflook tot een dressing. Je kunt eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen.
  6. Meng de dressing door de aardappelsalade en klaar is je zomerse salade!

Bron: www.pittigepeper.nl