Geroosterde wortel met venkel en feta

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 winterpenen
  • 2 venkelknollen
  • 400 gram feta
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • eventueel peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de winterpenen schoon met een dunschiller en snij ze in staafjes van ongeveer 10 x 1 centimeter.
  3. Kook de staafjes winterpeen in ongeveer 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  4. Was intussen de venkelknollen en snij ze in dunne plakken.
  5. Doe de wortel en venkel in een grote kom en meng dit met de olijfolie en de gedroogde kruiden. De knoflook pers je hier boven uit en meng je ook door de groenten.
  6. Leg de groenten op een bakplaat en bestrooi eventueel nog met peper en zout naar smaak.
  7. Rooster de groenten in een halfuurtje gaar (af en toe omscheppen tussendoor zorgt ervoor dat alles gelijkmatig geroosterd wordt).
  8. Snij de feta in blokjes.
  9. Verdeel de groenten over 4 borden en serveer met de feta.

Voor een variant met vlees kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen nadat de groenten uit de oven komen. Voor een gerecht met wat meer koolhydraten kun je ook wat minder groenten nemen en bijvoorbeeld rijst erbij serveren. Ook kun je voorgekookte aardappelen mee roosteren. Het zandloper-etiketje mag er dan alleen niet meer aan gehangen worden.

wortel-venkel-feta

Bron: www.pittigepeper.nl