Geroosterde asperges met tomaat en balsamicodressing

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 400 gram groene asperges
  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • peper en zout
  • ovenschaal

Bereiding

  1. Haal de houtachtige uiteinden van de asperges af en was ze kort.
  2. Snij de ui in halve ringen en de tomaten in partjes.
  3. Doe de asperges, ui en tomaten in de ovenschaal en giet de olijfolie en balsamicoazijn erbij.
  4. Schep alles goed door, zodat de groenten goed bedekt zijn met de olie en azijn.
  5. Bestrooi met peper en zout en zet de schaal in de oven.
  6. Rooster de groenten ongeveer een halfuurtje.
  7. Verhit intussen een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel tot het lichtbruin kleurt.
  8. Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bord en strooi het over de geroosterde groenten zodra je ze serveert.

Voor een complete maaltijd kun je er gebakken aardappels of pasta bij serveren. Kip of zalm smaakt er ook prima bij.

Eet smakelijk!

Geoosterde asperges met tomaat en balsamicodressing

Bron: www.pittigepeper.nl